Welkom
dinsdag, 21 oktober 2014
 
 
Belgen werden in eerste kwartaal bijna 10 miljard euro rijker
ImageUit de Standaard.be van 20 juli 2011: In het eerste kwartaal van dit jaar zijn we met z'n allen 9,9 miljard of 1,37 procent rijker geworden ten opzichte van drie maanden eerder. Ons gezamenlijk vermogen, zonder rekening te houden met vastgoed, maar na aftrek van alle schulden, is opgelopen tot 731,9 miljard euro, het hoogste bedrag ooit en 5,3 procent meer dan een jaar geleden. Daarmee kunnen we ruim twee keer de integrale overheidsschuld terugbetalen.
Lees verder...
 
Vooral lage inkomens kopen op krediet

ImageUit HLN.be van 14 juli 2011: Meer dan de helft (58,3%) van de mensen met een laag inkomen die beschikken over een kredietopening, gebruiken die voor de dagelijkse aankopen in de supermarkt. 8,3% betaalt er de energiefactuur mee. 

Dat blijkt uit twee studies die staatssecretraris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding Philippe Courard heeft laten uitvoeren. Hij pleitt voor een versterking van de bescherming van de kwetsbare consument en de beperking van de risico's op overmatige schuldenlast voor burgers met een laag inkomen.
Lees verder...
 
Voor het eerst sinds 2008 minder geld op spaarboekjes
ImageUit Echo van 7 juli 2011:  Op de spaarrekeningen in België stond in de maand april bijna 200 miljoen euro minder dan de maand ervoor. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België (NBB). Volgens de krant L'Echo is het de eerste daling sinds oktober 2008.
Lees verder...
 
Grote verschillen in bedrijfspensioenen
ImageVan AON-Hewitt d.d. 29 juni 2011: Er bestaan heel grote verschillen in de pensioenplannen die Belgische werkgevers aanbieden. Het beste plan op de markt levert ruim 20 maal meer pensioen op dan het slechtste, besluit de HR-consultant Aon Hewitt uit zijn jaarlijkse pensioenenquête. De consultant onderzocht 378 aanvullende pensioenplannen bij 216 Belgische ondernemingen uit 14 verschillende sectoren, samen goed voor ruim 250.000 werknemers. Die aanvullende bedrijfspensioenen, de zogenaamde ‘tweede pijler’ van het pensioensysteem, staan los van het wettelijk pensioen (de 'eerste pijler').
Lees verder...
 
Langer werken, meer pensioen
ImageUit de Standaard.be van 21 juni 2011: Langer werken. Dat is de toverformule om de Belgische pensioenkas uit de rode cijfers te houden. Maar wat betekent langer werken voor uw persoonlijke portemonnee? Jo Stremersch, financiële planner van Stremersch, Van Broekhoven& Partners, geeft tekst en uitleg. Voor de berekening van het wettelijk pensioen levert elk jaar van de beroepsloopbaan één pensioendeeltje op. De som van al die deeltjes is het wettelijk pensioen. Een volledig pensioen bestaat maximaal uit 45pensioendeeltjes.
Lees verder...
 
Ruim een derde meer hypothecaire kredieten
ImageVan BVK op 9 juni 2011: In mei werden er 37,5 procent meer hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit de maandelijkse hypothecaire kredietbarometer van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK). In waarde uitgedrukt gaat het om een stijging met bijna 17procent. Een modaal krediet is dus kleiner geworden. De BVK geeft geen absolute cijfers over het aantal woonkredieten of over het gemiddeld bedrag ervan.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Top! Top!