Welkom
zaterdag, 19 april 2014
 
 
Grote verschillen in bedrijfspensioenen
ImageVan AON-Hewitt d.d. 29 juni 2011: Er bestaan heel grote verschillen in de pensioenplannen die Belgische werkgevers aanbieden. Het beste plan op de markt levert ruim 20 maal meer pensioen op dan het slechtste, besluit de HR-consultant Aon Hewitt uit zijn jaarlijkse pensioenenquête. De consultant onderzocht 378 aanvullende pensioenplannen bij 216 Belgische ondernemingen uit 14 verschillende sectoren, samen goed voor ruim 250.000 werknemers. Die aanvullende bedrijfspensioenen, de zogenaamde ‘tweede pijler’ van het pensioensysteem, staan los van het wettelijk pensioen (de 'eerste pijler').
Lees verder...
 
Langer werken, meer pensioen
ImageUit de Standaard.be van 21 juni 2011: Langer werken. Dat is de toverformule om de Belgische pensioenkas uit de rode cijfers te houden. Maar wat betekent langer werken voor uw persoonlijke portemonnee? Jo Stremersch, financiële planner van Stremersch, Van Broekhoven& Partners, geeft tekst en uitleg. Voor de berekening van het wettelijk pensioen levert elk jaar van de beroepsloopbaan één pensioendeeltje op. De som van al die deeltjes is het wettelijk pensioen. Een volledig pensioen bestaat maximaal uit 45pensioendeeltjes.
Lees verder...
 
Ruim een derde meer hypothecaire kredieten
ImageVan BVK op 9 juni 2011: In mei werden er 37,5 procent meer hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit de maandelijkse hypothecaire kredietbarometer van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK). In waarde uitgedrukt gaat het om een stijging met bijna 17procent. Een modaal krediet is dus kleiner geworden. De BVK geeft geen absolute cijfers over het aantal woonkredieten of over het gemiddeld bedrag ervan.
Lees verder...
 
Belgische interneteconomie in 2009 goed voor 8,6 miljard euro
ImageUit HLN.be van 31 mei 2011: De waarde van de Belgische interneteconomie bedroeg in 2010 2,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat is goed voor 8,6 miljard euro. Daarmee is het aandeel van de Belgische interneteconomie in het bbp groter dan dat van bijvoorbeeld de nutssector, de horeca of de landbouw, maar kleiner dan de traditionele sectoren. Dat bleek uit een onderzoek van The Boston Consulting Group in opdracht van Google België
Lees verder...
 
Pensioenspaarder van het eerste uur haalt gemiddeld jaarrendement van 6 procent
ImageUit HLN.be van 18 mei 2011: Pensioensparen is in ons land een enorm succes. Eén euro op de tien die door beleggingsfondsen beheerd worden, komt van een pensioenspaarder. Samen zijn de vijftien pensioenspaarfondsen die ons land rijk is, goed voor 12miljard euro en 1,35miljoen klanten. Voeg daarbij de bijna 900.000 Belgen die voor hun pensioensparen aanklopten bij een verzekeraar, en het blijkt dat ruim één op de drie landgenoten op beroepsactieve leeftijd op fiscaal interessante manier een extra pensioen opbouwt.
Lees verder...
 
Bescherm je spaargeld tegen inflatie
ImageUit  Standaard.be van 10 mei 2011: Inflatie is de schrik van de beleggers. Hoe kunnen zij zich daartegen beschermen? De econoom Anton Brender analyseert de zaak en heeft enkele suggesties.De meeste economen –in eigen land ook het Planbureau– gaan ervan uit dat de inflatie vanaf volgend jaar zal afnemen. Maar beleggers zijn daar minder van overtuigd. Een van de belangrijkste oorzaken van de huidige inflatie is de prijsstijging van de olie. Een vat ruwe olie kostte een jaar geleden nog 70dollar, nu 121, met een recente piek boven de 125 dollar. Een prijsstijging van ruwweg 75procent.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Top! Top!