Welkom
zaterdag, 25 oktober 2014
 
 
Fiscaal voordeel op dubbele beglazing en zonnepanelen afgeschaft
ImageUit de Standaard.be van 30 november 2011: De regering schrapt de fiscale aftrek op dubbele beglazing, stookketels en zonnepanelen. De Confederatie Bouw is daar niet over te spreken. De zes onderhandelende partijen zijn het eens om een aantal ecovriendelijke fiscale voordelen af te schaffen. Vanaf volgend jaar komt een einde aan de aftrek van 40 procent voor onder andere de vervanging en onderhoud van stookketels, de plaatsing van dubbele beglazing of zonnepanelen.

Arbeidsplaatsen

De Confederatie Bouw vindt het schrappen van de fiscale aftrek van energiebesparende maatregelen niet kunnen. Ze vreest dat er minder bestellingen komen waardoor 5.000 arbeidsplaatsen in het gedrang komen.

De sector betreurt vooral het bruuske stopzetten van de maatregel. 'Belastingjaar 2013 betekent inkomstenjaar 2012. Alle facturen voor energiebesparende maatregelen die binnen een viertal weken niet zijn betaald, kunnen dus niet meer in aanmerking komen voor de belastingaftrek', luidt het bij de Confederatie Bouw.

De bouwsector vraagt te wachten met de schrapping van de voordelen tot er op gewestelijk niveau alternatieven voor de premies zijn uitgewerkt. Maar dat wordt moeilijk, want de begroting voor 2012 is al gestemd. Vlaams minister-president Kris Peeters liet aan de VRT weten dat 'het allesbehalve evident is dat Vlaanderen hier geld voor vrijmaakt', gezien de budgettaire krapte van het gewest.

 
 
Top! Top!