Welkom
vrijdag, 31 oktober 2014
 
 
Online sparen brengt minder op
ImageUit Geld en gezin van 21 september 2010: Bij BNP Paribas Fortis en zusterbank Fintro dalen vanaf 1oktober de rentevoeten op de onlinespaarrekeningen. Pure noodzaak 'in een context van een historisch lage korte- en langetermijnrente', luidt het. Voor de klassieke spaarrekeningen blijft alles bij het oude.
Lees verder...
 
SIS-kaart verdwijnt tegen 2013

ImageUit Gezondheid.be van 15 september 2010: De SIS-kaart kan afgeschaft worden tegen 2013, dankzij een nieuw netwerk waarbij administratieve en financiële gegevens worden uitgewisseld tussen zorgverleners en de verzekeringsinstellingen.

Ook krijgen patiënten zo hun rechten sneller toegekend. Daarnaast zullen zorgverleners vanaf 2012-2013 elektronische voorschriften kunnen uitschrijven. Dat maakte het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) bekend.
 
Lees verder...
 
Aandelen of een spaarrekening?
ImageUit Standaard.be van 31 augustus 2010: Het dividendrendement op Bel20-aandelen is nu hoger dan wat een spaarboekje opbrengt. Spaarders klagen steen en been over de rendementen op spaarrekeningen. En terecht. Wie zijn geld op een spaarrekening zet, moet het vandaag immers stellen met een schamele rente van hooguit 2,35 procent. Of nog een stuk minder zelfs wanneer het geld bij één van onze grote banken staat. Daar moet u vaak al tevreden zijn met 1,50 of 1,75 procent.
Lees verder...
 
Autoverzekeringen worden duurder
ImageUit Le Soir.be van 25 juli 2010: Axa België, marktleider in België op het vlak van autoverzekeringen, verhoogt binnen enkele dagen al zijn premies voor een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid. Ook goede bestuurders ontsnappen niet aan de premieverhoging. Dat schrijft Le Soir.
 
De stijging schommelt tussen de 4 en de 9 procent. De verhoging komt er na een lineaire verhoging van 4,5 procent, die wordt toegepast sinds oktober 2009.
Lees verder...
 
Pensioenspaarders kloppen Bel20 met grote voorsprong
ImageUit HLN.be van 6 juli 2010: De Belgische pensioenspaarfondsen presteren stukken beter dan de Bel20. Die vaststelling geldt niet enkel voor de eerste zes maanden van dit jaar. Ook op drie, vijf of tien jaar laten de in België gecommercialiseerde fondsen de sterindex ver achter zich.
Lees verder...
 
Helft jongeren maakt zich zorgen om pensioen
ImageUit HLN.be van 29 juni 2010: Ruim de helft (57 procent) van de jonge Belgen maakt zich zorgen over zijn toekomstig pensioen. Zowat 35 procent vreest dat de overheid de wettelijke pensioenen niet meer zal kunnen betalen als zij op pensioen gaan. Een op drie jongeren verwacht ook een daling van de pensioenen tegen die tijd. Ze hebben wel een realistisch beeld op het gemiddeld pensioen: 92 pct schat dat het gemiddeld wettelijk pensioen tussen de 800 en 1200 euro ligt.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Top! Top!