Welkom
maandag, 21 april 2014
 
 
Belg parkeert recordbedrag op spaarboekjes
ImageUit Standaard.be van 17 januari 2010: De Belgen plaatsten het afgelopen jaar maar liefst 23,4 miljard euro extra op een spaarrekening bij een van de vier grootbanken. Dat is een stijging met 19 procent tegenover 2009, een jaar waarin ook al een sterke stijging werd opgetekend.
Lees verder...
 
Pensioenspaarders vragen massaal hun pensioenspaarpot op
ImageUit Standaard.be van 7 januari 2011: Het aantal spaarders dat het geld uit hun pensioenspaarfonds bij KBC heeft opgenomen, lag vorig jaar 2,5 keer hoger dan in 2009. Ook andere grootbanken zien een 'forse' toename. De pensioenspaarfondsen, die in meer of mindere mate in aandelen beleggen, kwamen vorig jaar opnieuw wat boven water na de crisis die in 2008 toesloeg. Wie een defensief pensioenspaarfonds heeft, eentje dat voornamelijk in obligaties belegt, zag zijn fonds zelfs opnieuw stijgen tot het hoogste peil ooit. De 'agressievere' tegenhangers deden het het afgelopen jaar wel beter, maar hebben nog een stukje van de weg af te leggen om weer hun recordpeil te bereiken.
Lees verder...
 
Belgen willen niet langer werken voor beter pensioen

ImageUit HLN.be van 3 januari 2011: Zes op de tien Belgen vrezen dat hun pensioen niet zal volstaan om rond te komen. De Belgen zijn evenwel niet bereid langer te werken voor een beter pensioen, blijkt uit een rondvraag.

De pensioenenquête werd door Roularta uitgevoerd in samenwerking met Fintro. Er namen in totaal 2.500 Belgen (1.742 Vlamingen en 758 Franstaligen) aan deel. Zestig procent van de ondervraagden zegt ervan overtuigd te zijn niet met hun pensioen te zullen rondkomen.Zes op de tien Belgen vrezen dat hun pensioen niet zal volstaan om rond te komen. De Belgen zijn evenwel niet bereid langer te werken voor een beter pensioen, blijkt uit een rondvraag.

 

Lees verder...
 
Belg leent gemiddeld 129.000 euro om huis te kopen
ImageVanuit BVK op 20 december 2010: Na een dip eind 2008 en begin 2009 is de hypothecaire kredietverlening in België opnieuw op peil. In het derde kwartaal werden bijna 70.000 hypothecaire kredieten verleend, een absoluut record. Ook het bedrag bereikte een nieuw record, zo meldt de Beroepsvereniging van het Krediet .Wie een huis koopt, leent gemiddeld 129.000 euro. Een krediet om een woning te bouwen bedraagt gemiddeld 117.000 euro en voor renovatie is dat 32.000 euro. Wie een woning koopt en al renovatieplannen heeft, leent gemiddeld 149.000 euro.
Lees verder...
 
Vijf redenen waarom hogere verzekeringspremies onvermijdelijk zijn
ImageUit Standaard.be van 10 december 2010: Bij de meeste brand- en autoverzekeraars dekken de premie-inkomsten al lang niet meer de kosten, waarvan de schadeclaims en de commissielonen de voornaamste zijn. In het verleden wisten de verzekeraars dat altijd te compenseren door de premies te herbeleggen. Maar door de financiële crisis is dat vandaag stukken moeilijker dan vroeger.
Lees verder...
 
Prijs eenpersoonskamers ziekenhuizen gestegen
ImageUit Standaard.be van 2 december 2010: De prijs van een ziekenhuisopname in een twee- of meerpersoonskamer kende vorig jaar een daling van drie procent ten opzichte van 2008. Opnames in éénpersoonskamers stegen daarentegen met één procent, voornamelijk door een stijging van de erelonen van artsen.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Top! Top!