Welkom
dinsdag, 21 oktober 2014
 
 
Nooit meer krediet verleend dan in 2010
ImageUit Febelfin van 24 februari 2011: De kredietverlening aan ondernemingen en particulieren heeft vorig jaar recordhoogtes bereikt. Dat meldt Febelfin, de federatie van de financiële sector. De kredietverlening aan Belgische gezinnen, en dan vooral de hypothecaire kredieten, kende een historische piek, met een totaal uitstaand volume van 163 miljard euro eind december vorig jaar.
Lees verder...
 
Rendement spaarrekeningen voor kinderen teleurstellend
ImageUit Le Soir van 15 februari 2011: Spaarrekeningen voor baby's en kinderen die banken voorstellen, bieden zelden erg aantrekkelijke voorwaarden.  Qua rendement bieden de spaarformules meestal niets uitzonderlijks. Op de 14 beoordeelde formules door de krant, zijn er slechts vijf spaarrekeningen die een betere spaarrente bieden dan de spaarrekeningen voor volwassenen bij dezelfde financiële instelling. 
De kinderspaarrekeningen zijn wel meestal niet onderworpen aan strenge voorwaarden, zoals bij formules met een hoger rendement wel voorkomt.
 
Sparen brengt weer meer op
ImageUit Standaard.be van 31 januari 2011: Enkele grootbanken hebben de voorbije dagen rentestijgingen voor hun spaarrekeningen aangekondigd. Vooral sparen op iets langere termijn brengt sinds kort weer meer op. BNP Paribas Fortis en ING kondigen aan dat hun termijnrekeningen op tien jaar nu vier procent opbrengen. Dexia deed dit eerder al, net als een aantal kleinere banken. Dexia kondigde ook een verhoging aan van de basisrente op haar getrouwheidsspaarrekeningen. Die op het internet brengt nu 1+1,5 procent op, die voor loketklanten 0,5 +1,5. Keytrade laat ondertussen weten dat ook zij een dergelijke rekening lanceert. Daarmee zijn er nu al negen banken met een dergelijke rekening. Marktleider is Deutsche Bank, die als enige 1,2+1,5 procent biedt.
Lees verder...
 
Belg parkeert recordbedrag op spaarboekjes
ImageUit Standaard.be van 17 januari 2010: De Belgen plaatsten het afgelopen jaar maar liefst 23,4 miljard euro extra op een spaarrekening bij een van de vier grootbanken. Dat is een stijging met 19 procent tegenover 2009, een jaar waarin ook al een sterke stijging werd opgetekend.
Lees verder...
 
Pensioenspaarders vragen massaal hun pensioenspaarpot op
ImageUit Standaard.be van 7 januari 2011: Het aantal spaarders dat het geld uit hun pensioenspaarfonds bij KBC heeft opgenomen, lag vorig jaar 2,5 keer hoger dan in 2009. Ook andere grootbanken zien een 'forse' toename. De pensioenspaarfondsen, die in meer of mindere mate in aandelen beleggen, kwamen vorig jaar opnieuw wat boven water na de crisis die in 2008 toesloeg. Wie een defensief pensioenspaarfonds heeft, eentje dat voornamelijk in obligaties belegt, zag zijn fonds zelfs opnieuw stijgen tot het hoogste peil ooit. De 'agressievere' tegenhangers deden het het afgelopen jaar wel beter, maar hebben nog een stukje van de weg af te leggen om weer hun recordpeil te bereiken.
Lees verder...
 
Belgen willen niet langer werken voor beter pensioen

ImageUit HLN.be van 3 januari 2011: Zes op de tien Belgen vrezen dat hun pensioen niet zal volstaan om rond te komen. De Belgen zijn evenwel niet bereid langer te werken voor een beter pensioen, blijkt uit een rondvraag.

De pensioenenquête werd door Roularta uitgevoerd in samenwerking met Fintro. Er namen in totaal 2.500 Belgen (1.742 Vlamingen en 758 Franstaligen) aan deel. Zestig procent van de ondervraagden zegt ervan overtuigd te zijn niet met hun pensioen te zullen rondkomen.Zes op de tien Belgen vrezen dat hun pensioen niet zal volstaan om rond te komen. De Belgen zijn evenwel niet bereid langer te werken voor een beter pensioen, blijkt uit een rondvraag.

 

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Top! Top!